Професія кухаря

Професія кухаряУчні групи П-33 (2017 рік) підготували презинтацію своєї майбутної професії — кухаря. Презентуємо тепер її Вам.

 

Давні видатні особистості казали: 

«Людина живе не для того, щоб їсти, але їсть для того, щоб жити» і ми цілком згодні з ними!

Біологи стверджують, що людина деякий час може прожити без їжі, і це дійсно так, але питання в тому що — кому потрібне таке життя.

Майбутні кухарі Київського вищого професійного училища водного транспорту, стверджують, що людина не тільки не повинна голодувати, а й навпаки, повинна насолоджуватись здоровою, якісною, поживною їжею, яка додає життю неповторного смакового та естетичного задоволення!

 

Наша група сьогодні бажає представити Вам короткий опис нашої майбутньої професії

Кухар професіяКухар — це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах суспільного харчування. Але ці сухі та нудні слова не можуть повністю охарактеризувати кухарську професію. Тому що кухарів іноді називають справжніми чарівниками, які можуть із звичайних продуктів приготувати шедевр.

Звичайно, приготувати щось неважне може майже кожна людина, а кухар із тих самих продуктів зробить незвичайну страву.

Адже кухар це не тільки людина, яка приготує страву технологічно вірно, а той, хто любить свою роботу, отримує від неї справжнє задоволення. І радіє, коли результат його праці захоплює клієнтів!!!

Кулінарні шедеври кулінарний шедевр поварський шедевр шеф-кухаря

Професія кухаря розвивалася разом з цивілізацією. Як тільки люди приручили вогонь і почали смажити м'ясо на вогнищі, вони швидко зрозуміли, в кого це м'ясо виходить смачнішим і почали довіряти цю важливу місію тільки йому. Так і народився перший шеф-кухар! В подальшому професія кухаря стала потрібною для приготування їжі для багатих та відомих людей. І тільки з розвитком ресторанного бізнесу ця професія набула масовості та популярності.

Професія кухаряВ 90-роках минулого століття почали бурхливо розвиватися підприємства суспільного харчування. З'явилась необхідність у професійних кухарях. Шеф-кухар Євген Михайленко, який виступав перед учнями КВПУВТ росказує на лекції про ті часи та сучасні асоціативні трансформації, що до ролі кухаря.

До того ж власники кафе, ресторанів з'ясували, що успіх закладу багато в чому залежить від майстерності шеф-кухаря, від різноманітності, ексклюзивності, екзотичності запропонованих страв. Особливого значення ця професія набула в наше століття шалених швидкостей та швидкоплинного життя.

Люди, які мають на меті кар'єру та успіх, не можуть та й не встигають готувати їжу в домашніх умовах. Тому обіди, бізнес-ланчі, вечері в закладах суспільного харчування – явище повсякденне. Та й не кожна людина має можливість вдома поласувати, наприклад, національною стравою будь-якої країни, посмакувати шедеврами екзотичних кухонь. До того ж не варто забувати, що кухарі потрібні не лише в кафе і в ресторанах, але і в таких закладах як дитячі садочки, школи, лікарні та інші заклади.

Професія кухар по-своєму особлива, унікальна, хоча деякі люди думають, що в кухарському мистецтві немає нічого складного: потрібно просто з'єднати інгредієнти, а піч сама доведе страву до готовності.

Хто в наш час готувати не вміє!!! Кожна людина змогла б працювати кухарем! Але це не так! Справа в тому, що тут це талант, відчуття смаку, фантазії. З одного боку ця професія потребує точності, з іншого – творчого підходу, щоб вигадати оригінальний рецепт або витончену прикрасу страви

До плюсів даної професії ми можемо віднести те, що професія кухаря дуже потрібна і завжди є можливість стабільного доходу. До того ж, можливий кар'єрний зріст, який передбачає розвиток від помічника кухаря до шеф-кухаря у престижному закладі.

Негативний бік професії. Праця кухаря дуже важка. Працювати доводиться у вечірні та нічні часи. В стані постійної зібраності та уважності. Щоб працювати в умовах гарячої кухні потрібно мати чудове здоров'я. Послуги кухаря потрібні у різний час, у різних природних та географічних умовах.

Ми вам розповіли лише маленьку частку з історії професійного кухарства. Нашу розповідь ми хочемо закінчити українською мудрістю: «Вміла готувати та не вміла подавати». І наприкінці ми запрошуємо Вас посміхнутися переглядаючи, як навчають подавати вишукані страви.

Якщо Ви мрієте про отримання професії кухаря та маєте бажання стати професійним кухарем, приходьте до нас навчатися будемо раді всім. Телефон та адреса приймальної комісії КВПУВТ, а також онлайн запис на навчання тут.